ARCO BALENO


Het Arco Baleno ensemble brengt verfijnde kamermuziek uit diverse stijlperiodes. Het ensemble bestaat in zijn basisbezetting uit fluit, 2 violen, altviool en cello, maar kan flexibel worden uitgebreid en in zijn grootste bezetting uitgroeien tot een klein kamerorkest. 
Creatie en opnames van nieuw werk van Vlaamse hedendaagse componist draagt Arco Baleno hoog in het vaandel. Voor zijn inzet voor de Vlaamse kamermuziek werd Arco Baleno dan ook meermaals gelauwerd, onder meer met de Pelemansprijs en het Kunstenambassadeursschap van de Provincie West-Vlaanderen. 
Arco Baleno specialiseerde zich ook in het brengen van klassieke muziek voor kinderen en werd hiervoor bekroond met de debuutprijs van Jeugd en Muziek Vlaanderen.
Tournees brachten het ensemble in de USA, Duitsland, Nederland, Slovenië en Frankrijk. De live-cd’s met fluitkwartetten van Wolfgang Amadeus Mozart, de Londense symfonieën van Franz Joseph Haydn en concerti van Antonio Vivaldi werden in de binnen- en buitenlandse muziekpers opvallend enthousiast onthaald. Ondertussen is Arco Baleno bezig met de voorbereiding van zijn negentientiende  cd-project.
Een optreden van Arco Baleno is steeds opnieuw een belevenis.  Naast een verzorgde afwerking en een weldoordachte interpretatie van de werken wordt erg veel aandacht besteed aan de omkadering.  De concerten kunnen naar wens van de organisator ingeleid worden door de musici, en er wordt vaak samengewerkt met specialisten uit andere kunstdisciplines. Toch is de interactie tussen de musici vaak het meest besproken onderwerp bij de toehoorders.