WELKOM

Arco Baleno programmeert breed, duft bekend en minder bekend ouder repertoire én nieuw repertoire verkennen. De confrontatie van al deze verschillende werelden geeft niet alleen het ensemble zuurstof, maar verrast vaak menig luisteraar.
Hierbij profileert Arco Baleno zich op twee terreinen :
Als kamermuziekensemble betreedt Arco Baleno de concertpodia in uiteenlopende formaties, van duo ´╗┐tot kamerokest in zakformaat. Het ensemble verzorgt levendige geïnspireerde concerten van hoog niveau. Vanuit een intensieve samenwerking heeft het ensemble in de 22 jaar van zijn bestaan een eigen timbre en speelwijze ontwikkeld. Voor Arco Baleno is het contact met de essentie van de kamermuziek - muziek in de huiskamer - steeds heel erg belangrijk geweest. Daarom ontpopt Arco Baleno zich ook als concertorganisator. Met zijn Begijnhofconcerten, Kloosterhofconcerten en Kasteelconcerten trakteert Arco Baleno muziekliefhebbers en muziekmelomanen op een kleurrijke waaier aan muziekstijlen en een grote diversiteit aan kamermuziekformaties. 
 

NIEUWE ARCO BALENO CD : KALEIDOSCOPE II

Ter nagedachtenis aan onze overleden vriend en collega Stefaan Craeynest schreef Eddy Desnijder een werkje voor cello solo en strijkers.
Epitafium (grafschrift) wil een blijvende herinnering zijn aan Stefaan die ons na 45 jaar, vol van muziek en vriendschap, veel te vroeg heeft verlaten.
Dit werk was meteen de directe aanleiding om ons Kaleidoscope-verhaal verder te zetten. Net zoals onze eerste Kaleidoscope-cd, verschenen in 2011, is dit nieuwe cd-project volledig gewijd aan eigentijdse muziek van eigen bodem. Het eindresultaat is een reeks nieuwe composities van Vlaamse componisten Hans Cafmeyer, Erik Desimpelaere, Eddy Desnijder, Diederik Glorieux en Marc Matthys in uiteenlopende stijlen voor uiteenlopende bezettingen, gaande van het klassieke duo viool en piano over de meer exotische formatie twee piccolo's en piano tot het strijkorkest in zakformaat. 

Klik hier om je cd online te bestellen

 

 
 
West-Vlaanderen
 

Arco Baleno : kamermuziek voor fluit en strijkkwartet
met de steun van de stad Brugge en de provincie West-Vlaanderen.