WELKOM

Arco Baleno programmeert breed, duft bekend en minder bekend ouder repertoire én nieuw repertoire verkennen. De confrontatie van al deze verschillende werelden geeft niet alleen het ensemble zuurstof, maar verrast vaak menig luisteraar.
Hierbij profileert Arco Baleno zich op twee terreinen :
Als kamermuziekensemble betreedt Arco Baleno de concertpodia in uiteenlopende formaties, van duo ´╗┐tot kamerokest in zakformaat. Het ensemble verzorgt levendige geïnspireerde concerten van hoog niveau. Vanuit een intensieve samenwerking heeft het ensemble in de 22 jaar van zijn bestaan een eigen timbre en speelwijze ontwikkeld. Voor Arco Baleno is het contact met de essentie van de kamermuziek - muziek in de huiskamer - steeds heel erg belangrijk geweest. Daarom ontpopt Arco Baleno zich ook als concertorganisator. Met zijn Begijnhofconcerten, Kloosterhofconcerten en Kasteelconcerten trakteert Arco Baleno muziekliefhebbers en muziekmelomanen op een kleurrijke waaier aan muziekstijlen en een grote diversiteit aan kamermuziekformaties. 
 

ARCO BALENO CONCERTREEKS VOORJAAR 2018

´╗┐Graag nodigen we jullie uit voor onze nieuwe Arco Balenop concertreeks. De affiche die we jullie dit voorjaar kunnen aanbieden, ziet er dan ook veelbelovend uit. Het wordt ongetwijfeld een veelzijdig en kleurrijk voorjaar. 

Op 11.02.2018 verwelkomen we Engelse fluitiste Katie Alcock en de Engelse pianiste Salie Goodworth in dre Brugse Ryelandtzaal. Ze nemen jullie graag mee op sleeptouw in een adembenemend programma met Britse, Amerikaanse en Australische kamermuziek van onder meer Katherine Hoover, Anne Boyd, Andy Scott en Ralph Vaughan-Williams. 
Op 11.03.2018 willen de jonge Nederlandse celliste Evita van Dam en pianist Pieter-Jan Verhoyen hun passie voor de Belgische kamermuziek met jullie delen. Tijdens een aperitiefconcert in Kasteel Leyselebele (St Michiels) hopren en zien jullie hen aan het werk in de cellosonates van Joseph Ryelandt en César Franck. 
Op 22.04.2018 gaan vader en dochter een muzikale dialoog aan met elkaar in ingetoigen en sprankelende kamermuziek van onder meer Gaetano Donizetti, Gioacchino Rossini, Jacques Ibert, Béla Barto; Gabriel Fauré en Jacques Ibert. Peter en Ann-Sofie Verhoyen vormen een charmante en elegant duo en bekoren hun concertpubliek met de hemelse sonoriteit van fluit en harp.

Deze concerten starten telkens door om 11.00 
Na de concerten bieden we julie graag een drankje en een hapje aan. 

Klik hier om je tickets online te reserveren.
 

NIEUWE ARCO BALENO CD : KALEIDOSCOPE II

Ter nagedachtenis aan onze overleden vriend en collega Stefaan Craeynest schreef Eddy Desnijder een werkje voor cello solo en strijkers.
Epitafium (grafschrift) wil een blijvende herinnering zijn aan Stefaan die ons na 45 jaar, vol van muziek en vriendschap, veel te vroeg heeft verlaten.
Dit werk was meteen de directe aanleiding om ons Kaleidoscope-verhaal verder te zetten. Net zoals onze eerste Kaleidoscope-cd, verschenen in 2011, is dit nieuwe cd-project volledig gewijd aan eigentijdse muziek van eigen bodem. Het eindresultaat is een reeks nieuwe composities van Vlaamse componisten Hans Cafmeyer, Erik Desimpelaere, Eddy Desnijder, Diederik Glorieux en Marc Matthys in uiteenlopende stijlen voor uiteenlopende bezettingen, gaande van het klassieke duo viool en piano over de meer exotische formatie twee piccolo's en piano tot het strijkorkest in zakformaat. 

Klik hier om je cd online te bestellen

 

 
 
West-Vlaanderen
 

Arco Baleno : kamermuziek voor fluit en strijkkwartet
met de steun van de stad Brugge en de provincie West-Vlaanderen.